Egészségügyi posztgraduális képzések Budapesten

A Soproni Egyetem Lámfalussy Sándor Közgazdaságtudományi Kara Budapesten is működik és 2021. szeptembertől várja a tanulni és szakmailag fejlődni vágyó kollégákat egészségügyi posztrgraduális képzéseire. Az elmúlt 22 év során az ország minden területéről orvosok, ápolók, gyógyszerészek stb. tanultak, és fejlesztették tudásukat a képzések során, akik közül többeknek sikerült a végzettségük megszerzése után vezetői pozíciót betölteni.  

A képzések célja, hogy az intézményben végzett kolléga, munkája magas színvonalú ellátásához lépést tudjon tartani a szükséges ismeretek fejlődésével és a közgazdasági ismeretek megalapozásával, bővítésével. A képzések során a hallgatók széles elméleti és gyakorlatorientált közgazdasági felkészítést kapnak. Kiemelt hangsúlyt fektetnek a résztvevők probléma-felismerési és probléma-megoldási készségeinek fejlesztésére. A program során megismerik az egészségügy gazdálkodásának, menedzsmentjének fogalmait, összefüggéseit, az egészségügy hazai és külföldi gazdálkodási rendszerét ellátási formákhoz kapcsolódóan, a társadalombiztosítás elveit, gyakorlatát, az egészségügyi intézmények közgazdasági ellenőrzési, számviteli, elemzési rendszerét, finanszírozási mechanizmusát, gyakorlatban alkalmazásra kerülő informatikai módszereit, minőségirányítási rendszerét, a válságmenedzsment fontos szerepét. 

A szakirányú továbbképzési szakok önköltséges, levelező tagozatos képzések (általában kéthetente péntek délután és szombat egész nap tartanak), melynek árai jóval barátságosabbak a többi, hasonló képzést kínáló egyeteméhez képest. Az árak úgy lettek kialakítva, hogy minél több egészségügyi dolgozó számára elérhető legyen. 

A kiscsoportos, gyakorlatorientált, rugalmas képzések színvonalát az intézmény oktatói biztosítják. Így a gyakorlatorientált és egészségügyi szakmai, közgazdasági tárgyakat a szakmában kiválóan jártas, és azt művelő kollégákkal erősítik. 

Meghirdetett képzések 2021-ben: 

http://lkk.uni-sopron.hu/meghirdetett-szakiranyu-kepzesek-2021 

  • Egészségügyi menedzsment szak (4 féléves) 
  • Gyógyszerész – közgazdász szak (4 féléves) 
  • Orvos – közgazdász szak (4 féléves) 
  • Gazdasági szakokleveles ápoló szak (4 féléves) 
  • Egészségügyi minőségbiztosítási szak (2 féléves) 
  • Egészségügyi szóvivő és kommunikációs szak (2 féléves) 
  • Egészségügyi controller szak (2 féléves) 

A 2021. őszi képzésekre 2021. augusztus 30-ig lehet jelentkezni online jelentkezési lap–on keresztül. 

További információkért forduljon bizalommal Honfi Blanka oktatásszervezőhöz (e-mail: lkk-tovabbkepzes@uni-sopron.hu, tel.: +3630 886 5401)! 

Az őszi órarendek már megtekinthetőek itt: http://lkk.uni-sopron.hu/orarendek