Csillagfürt – hogyan kerül az élelmiszereinkbe?

Dr. Lichthammer Adrienn adjunktus, dietetikus, élelmiszer-ipari mérnök, Veresné Dr. Bálint Márta főiskolai docens, dietetikus, élelmiszer minőségbiztosító agrármérnök

Semmelweis Egyetem, Egészségtudományi Kar, Alkalmazott Egészségtudományi Intézet,

Dietetikai és Táplálkozástudományi Tanszék

Absztrakt

A pillangósvirágúak (Fabaceae) családjába tartozó, nagy fehérjetartalmú növényeknek a történelem során – és napjainkban is – fontos szerepük volt az emberi táplálkozásban. Számos tagjuk van, idetartozik például a szárazbab, a lencse, a szója és a csicseriborsó. Közülük különös érdeklődésre tarthat számot a csillagfürt, amelyről nem sok minden ismeretes, gyakran még szakmai körökben sem.

A teljes cikk az Új Diéta 2015/2-3-as számában elérhető.

Facebook

Instagram

Linkedin

Youtube

Spotify podcast

Buzzsprout podcast

MDOSZ
Adatvédelmi áttekintés

Ez a weboldal sütiket használ, hogy a lehető legjobb felhasználói élményt nyújthassuk. A cookie-k információit tárolja a böngészőjében, és olyan funkciókat lát el, mint a felismerés, amikor visszatér a weboldalunkra, és segítjük a csapatunkat abban, hogy megértsék, hogy a weboldal mely részei érdekesek és hasznosak.