Feliratkozás hírlevélre:
Feliratkozását követően, a megadott e-mail címre automatikusan küldjük Önnek havonta megjelenő Táplálkozási Akadémia Hírlevelünket.
KÉRJÜK, HOGY A 2022. ÉVI TAGDÍJUKAT RENDEZETT TAGJAINK ITT NE REGISZTRÁLJANAK!
Számukra a Hírlevél megküldése – a tagdíj rendezését követően, a tagnyilvántartóban rögzített email-címre – automatikusan történik. Hírlevelünkre való feliratkozás nem azonos az MDOSZ-be való belépéssel!
A személyes adatok védelméről és kezeléséről szóló Európai Uniós adatvédelmi rendelet a General Data Protection Regulation (GDPR) 2018 május 25-től lépett életbe, emiatt szükséges alábbi adatkezelési tájékoztatónk elfogadása ahhoz, hogy eljuttathassuk Önhöz havonta megjelenő Táplálkozási Akadémia Hírleveleinket.
Itt olvasható az MDOSZ teljes adatkezelési tájékoztatója.
A következőkben megadott e-mail címre küldjük majd Önnek havonta megjelenő Táplálkozási Akadémia Hírlevelünket.
Táplálkozási Akadémia Hírlevélre feliratkozás megerősítése:
Táplálkozási Akadémia (régi néven Táplálkozás és Tudomány) Hírlevél:
A Táplálkozási Akadémia Hírlevél célja, hogy elsősorban az újságírók, a lakosság, és a szakemberek számára hiteles információkat nyújtson az egészséges táplálkozásról, életmódról, valamint a legújabb tudományos kutatási eredményekről.
A SAJTÓANYAG VÁLTOZATLAN TARTALOMMAL, A HIVATKOZÁSOK LINKELÉSÉVEL, FORRÁSMEGJELÖLÉSSEL SZABADON ÁTVEHETŐ.
TILOS AZONBAN AZ ITT MEGJELENŐ TARTALMAT MEGVÁLTOZTATNI, ABBÓL RÉSZLETEKET KIRAGADVA VAGY ÚJRASZERKESZTVE KÖZÖLNI, ESETLEG FORRÁS MEGJELÖLÉSE NÉLKÜL KIRAGADOTT IDÉZETEKET HASZNÁLNI.
A KÖZZÉTÉTELRE KERÜLŐ ANYAGBAN KÉRJÜK AZ EREDETI LINKEK ÉS A FORRÁS KATTINTHATÓ MEGJELENÍTÉSÉT!
2024.10 Mit (t)ehetsz a csontritkulás ellen? | Letöltés |
2024.09 Hogyan segíthet a MIND étrend megőrizni agyunk egészségét? | Letöltés |
2024.08 Óvodások táplálkozása, Gyerek Okostányér | Letöltés |
2024.07 Nyári nyalánkságok – fagylalt, jégkrém, és egyéb hűsítő finomságok | Letöltés |
2024.06 A mikroműanyagok és a táplálkozás összefüggései | Letöltés |
2024.05 Kőkorszaki tudás a konyhánkban, tudj meg többet a fermentációról! | Letöltés |
2024.04 Amit a sóról és a sózásról tudni érdemes | Letöltés |
2024.03 A feldolgozott élelmiszerek helye a kiegyensúlyozott étrendben | Letöltés |
2024.02 Mikroalgák a táplálkozásunkban | Letöltés |
2024.01 Mindful eating, avagy jelentudatos evés | Letöltés |
2023.12 Téli szuperétrend, avagy az immunrendszer támogatása ételekkel | Letöltés |
2023.11 Az evészavarok kezelése a dietetikai praxisban | Letöltés |
2023.10 Édesítőszerekről – A legfrissebb ajánlások tükrében | Letöltés |
2023.09 Hogyan csökkenthető a daganatos megbetegedések kockázata? | Letöltés |
2023.08 A szív- és érrendszer védelme egészséges táplálkozással | Letöltés |
2023.07 Alapvető élelmiszerünk a tej, de nem mindegy, melyik fajtát isszuk | Letöltés |
2023.06 A magyar konyha, tegnap és ma | Letöltés |
2023.05 Táborban a beteg gyerek – mire figyel a dietetikus? | Letöltés |
2023.04 Együnk egészségesen tavasszal is! | Letöltés |
2023.03 Kell-e félnünk a szénhidrátoktól? | Letöltés |
2023.02 Az alvás és a táplálkozás összefüggései | Letöltés |
2023.01 Miként egyél hogy jól egyél? | Letöltés |
2022.12 Téli, ünnepi étkezés | Letöltés |
2022.11 Spóroljunk az élelmiszerpazarlás csökkentésével | Letöltés |
2022.10 A férfi meddőség étrendi megközelítése – a férfi egészség | Letöltés |
2022.09 Táplálkozás poszt-covid időszakban | Letöltés |
2022.08 Megújult a felnőtteknek szóló OKOSTÁNYÉR® | Letöltés |
2022.07 Hidratálás – mennyit, mit igyanak a kismamák és a kisdedek? | Letöltés |
2022.06 Diétásnénéktől a diplomáig – 100 éves a dietetikusképzés Magyarországon | Letöltés |
2022.05 Az intuitív étkezés | Letöltés |
2022.04 Tavaszi zsongás a nyár küszöbén – Hogyan együnk, hogy jól legyünk? | Letöltés |
2022.03 A menopauza étrendi vonatkozásai | Letöltés |
2022.02 Sokszínűség frissen és fagyasztva | Letöltés |
2022.01 Téli sportok és a táplálkozás | Letöltés |
2021.11 Élelmi rostban gazdag táplálkozás a mikrobiom egyensúlyáértek | Letöltés |
2021.10 „60+egészség” új nemzeti táplálkozási ajánlás időseknek | Letöltés |
2021.09 Mit (t)ehetünk az immunrendszerünk támogatásáért? | Letöltés |
2021.08 A frontoldali tápértékjelölések nyomában | Letöltés |
2021.07 A 2021-es év aktuális fogyókúra trendjei Magyarországon | Letöltés |
2021.06 Dietetika: A táplálkozás tudománya és művészete | Letöltés |
2021.05 A hazai superfoodok | Letöltés |
2021.04 A KOENZIM-Q10 táplálkozástani jelentősége | Letöltés |
2021.03 A D-vitamin és az 1-3 éves gyermekek tápanyagigénye, táplálkozási szokásai | Letöltés |
2021.02 A közétkeztetés és a táplálkozás-egészségügy aktualitásai | Letöltés |
2021.01 Hozzátáplálás | Letöltés |
2020.12 Étrend-kiegészítők a várandósság időszakában | Letöltés |
2020.11 Olajos magvak, aszalványok | Letöltés |
2020.10 Őszi – téli hidratáció | Letöltés |
2020.09 A hisztamin és hisztaminérzékenység | Letöltés |
2020.08 Élelmiszercsomagolás a XXI. században | Letöltés |
2020.07 Akrilamid | Letöltés |
2020.06 Ásványvizeink | Letöltés |
2020.05 Családi kör – közös étkezés, ételkészítés | Letöltés |
2020.04 Táplálkozás a koronavírus idején | Letöltés |
2020.03 Női egészség és várandósság | Letöltés |
2020.02 Élelmiszertrendek | Letöltés |
2020.01 Növényi alapú étrendek pro és kontra | Letöltés |
2019.12 Testmozgás és táplálkozás | Letöltés |
2019.11 Növényi italok | Letöltés |
2019.10 Az antibiotikum-rezisztencia visszaszorításának gyakorlati megvalósítása | Letöltés |
2019.09 Sütőolajok | Letöltés |
2019.08 Meríts erőt a levesekből | Letöltés |
2019.07 ÁCIÓ, KÁCIÓ, VAKÁCIÓ | Letöltés |
2019.06 Változatosság a fehérjefogyasztásban is | Letöltés |
2019.05 Az édes íz | Letöltés |
2019.04 Folát | Letöltés |
2019.03 Reggelizéssel az egészségesebb mindennapokért | Letöltés |
2019.02 Nátha – Immunrendszer – Táplálkozás | Letöltés |
2019.01 Amit a mézről tudni érdemes | Letöltés |
2018.12 Joghurt | Letöltés |
2018.11 Család és cukorbetegség | Letöltés |
2018.10 Táplálékallergia | Letöltés |
2018.09 A króm | Letöltés |
2018.08 Mediterrán étrend | Letöltés |
2018.07 Dúsítás | Letöltés |
2018.06 Hal, a vizek ajándéka | Letöltés |
2018.05 Az elhízás étrendi kezelése – energiamentes édesítőszerek | Letöltés |
2018.04 Táplálkozási trendek 2018-ban | Letöltés |
2018.03 Egészséges táplálkozás iskoláskorban | Letöltés |
2018.02 Vesekőbetegség | Letöltés |
2018.01 Ősi gabonák | Letöltés |
2017.12 Modern konyhatechnológia | Letöltés |
2017.11 Édesítőszerek | Letöltés |
2017.10 Tej tejtermékek az egészséges étrendben | Letöltés |
2017.09 Fűszerek | Letöltés |
2017.08 A nutrigenomika és a nutrigenetika | Letöltés |
2017.07 Egy csipetnyi íz a jelenből a jövőre | Letöltés |
2017.06 Élelmiszercímke | Letöltés |
2017.05 Fruktóz emésztési zavar | Letöltés |
2017.04 Tej és tejtermékek | Letöltés |
2017.03 Láthatatlan étkezés – avagy kifinomult érzékek az asztalnál | Letöltés |
2017.02 Szója | Letöltés |
2017.01 Tea | Letöltés |
2016.12 Lisztek | Letöltés |
2016.11 Diabetes Világnap | Letöltés |
2016.10 Táplálkozási trendek | Letöltés |
2016.09 Zsírsavak | Letöltés |
2016.08 Antioxidánsok | Letöltés |
2016.07 Elhízás | Letöltés |
2016.06 Változatos salátafélék | Letöltés |
2016.05 Táplálkozzunk okosan! | Letöltés |
2016.04 Ecetek színes világa | Letöltés |
2016.03 Hidratáció – a család minden tagjának | Letöltés |
2016.02 Tojás- és szójaallergia | Letöltés |
2016.01 Inzulinrezisztencia | Letöltés |
2015.12 Halak | Letöltés |
2015.11 Dietetikusok itthon és a nagyvilágban | Letöltés |
2015.10 Kókusz- és pálmazsír | Letöltés |
2015.09 Az egészséges növekedés koncepciója… | Letöltés |
2015.08 Koffein | Letöltés |
2015.07 Az első 1000 nap | Letöltés |
2015.06 Penész | Letöltés |
2015.05 Az elmúlt öt év, és ami mögötte van | Letöltés |
2015.04 Laktózintolerancia | Letöltés |
2015.03 Hidratáció | Letöltés |
2015.02 Közétkeztetés | Letöltés |
2015.01 Olajos magvak | Letöltés |
2014.12 A cöliákiáról és a gluténmentes étrendről | Letöltés |
2014.11 ENERGIAMENTES ÉDESÍTŐSZEREK | Letöltés |
2014.10 A SZÍV- ÉS ÉRRENDSZER VÉDELMÉRŐL | Letöltés |
2014.09 ÓVODÁSOK, KISISKOLÁSOK TÁPLÁLKOZÁSA | Letöltés |
2014.08 GÉNMÓDOSÍTOTT ÉLELMISZEREK | Letöltés |
2014.07 HÚGYSAVCSÖKKENTÉS DIÉTÁVAL | Letöltés |
2014.06 FOGYÓKÚRA – AZ ÉHSÉG/JÓLLAKOTTSÁG ÉRZET | Letöltés |
2014.05 ÁLGABONÁK | Letöltés |
2014.04 Dúsítás | Letöltés |
2014.03 D vitamin | Letöltés |
2014.02 BELÉPÉS AZ EGZOTIKUS GYÜMÖLCSÖK BIRODALMÁBA | Letöltés |
2013.12 ÉLELMISZERJELÖLÉSEK- VÁLTOZÁSOK A TUDATOSABB ÉLELMISZERVÁLASZTÁS | Letöltés |
2013.11 IDŐSKORI FOLYADÉKFOGYASZTÁS | Letöltés |
2013.10 ÉTREND-KIEGÉSZÍTŐK | Letöltés |
2013.09 CANDIDA | Letöltés |
2013.08 ISKOLAKEZDÉS | Letöltés |
2013.07 BÖJT | Letöltés |
2013.06 HOZZÁADOTT CUKOR | Letöltés |
2013.04 CSIRÁK | Letöltés |
2013.03 ENERGIA | Letöltés |
2013.02 PALEO DIÉTA | Letöltés |
2013.01 PH | Letöltés |
2012.12 Karácsony | Letöltés |
2012.11 Immunerősítés | Letöltés |
2012.10 Só | Letöltés |
2012.09 Zsiradékok, transzzsirsavak | Letöltés |
2012.08 Kánikula | Letöltés |
2012.07 Nyaralás | Letöltés |
2012.06 Zöldség, gyümölcs az asztalon | Letöltés |
2012.05 Strandszezon | Letöltés |
2012.04 Húsvét | Letöltés |
2012.03 Vitaminhiány | Letöltés |
2012.02 Mit tegyünk a tél végén | Letöltés |
2012.01 Gyorsan finomat | Letöltés |
2011.12 Transzzsirsavak | Letöltés |
2011.11 Jelen és jövő | Letöltés |
2011.10 Ketogén diéta | Letöltés |
2011.09 Dietetikusok feladatai | Letöltés |
2011.08 Dietetikusok szerepe | Letöltés |
2011.07 Diets 2 | Letöltés |
2011.06 Új európai irányelvek | Letöltés |
2011.05 Édesítőszerek | Letöltés |
2011.04 Víz | Letöltés |
2011.03 Nutrigenomika | Letöltés |
2011.02 Pco | Letöltés |
2011.01 Vas | Letöltés |
2010.12 Energiaegyensúly | Letöltés |
2010.11 Kenhető zsiradék | Letöltés |
2010.10 Kávé | Letöltés |
2010.09 Egészségmegörző | Letöltés |
2010.08 Mikroalgák | Letöltés |
2010.07 GMO | Letöltés |
2010.06 Olajok | Letöltés |
2010.05 Nők | Letöltés |
2010.04 Édesítőszer | Letöltés |
2010.03 Fitonutriens | Letöltés |
2010.02 Evészavar | Letöltés |
2010.01 Iskola | Letöltés |
2009.12 Probiotikumok | Letöltés |
2009.11 Hideg | Letöltés |
2009.10 Élelmiszerjog | Letöltés |
2009.09 Székrekedés | Letöltés |
2009.08 Nutrigenomika | Letöltés |
2009.07 Fejfájás | Letöltés |
2009.06 Édesítőszerek | Letöltés |
2009.05 Cukor | Letöltés |
2009.04 Izűletek | Letöltés |
2009.03 Olajok | Letöltés |
2009.02 Koffein | Letöltés |
2009.01 Anyagcsere | Letöltés |
2008.12 Alkohol | Letöltés |
2008.11 Sporttáplálkozás | Letöltés |
2008.10 Afrodiziákumok | Letöltés |
2008.09 Ídőskor | Letöltés |
2008.08 Gyermekkor | Letöltés |
2008.07 Ételkészítés | Letöltés |
2008.06 Szem | Letöltés |
2008.05 Rostok | Letöltés |
2008.04 Fogyókúra | Letöltés |
2008.03 Táplálás | Letöltés |
2008.02 Bőr | Letöltés |
2008.01 Fogak | Letöltés |
2007.12 Éhezés | Letöltés |
2007.11 Levesek | Letöltés |
2007.10 Sertéshús | Letöltés |
2007.09 Adalékanyagok | Letöltés |
2007.08 Kenyér | Letöltés |
2007.07 Bioélelmiszerek | Letöltés |
2007.06 Halak | Letöltés |
2007.05 Koffein | Letöltés |
2007.04 Korunk táplálkozása | Letöltés |
2007.03 Ókori táplálkozás | Letöltés |
2007.02 Ősember étkezése | Letöltés |
2007.01 Híres emberek kedvence | Letöltés |
2006.12 Nemzetek karácsonya | Letöltés |
2006.11 Menedzserek táplálkozása | Letöltés |
2006.10 Folyadékfogyasztás | Letöltés |
2006.09 Gyerekek táplálkozása | Letöltés |
2006.08 Vitaminok | Letöltés |
2006.07 Kismamák táplálkozása | Letöltés |
2006.06 Étkezés nyaraláskor | Letöltés |
2006.05 Készüljünk nyárra | Letöltés |
2006.04 Antioxidánsok | Letöltés |
2006.03 Ásványianyagok | Letöltés |
2006.02 Középkorúak táplálkozása | Letöltés |
2006.01 Táplálkozás télen | Letöltés |