Felépítés / Vezetőség

AZ MDOSZ VEZETŐSÉGE 2016

 

 

 

 

 

 

Elnök:

Kubányi Jolán MSc

Munkahely: Magyar Dietetikusok Országos Szövetsége

Beosztás, szakképzettség: elnök, dietetikus, okleveles táplálkozástudományi szakember (MSc)

Mióta tagja az MDOSZ-nek: 1991

Érdeklődési terület: szakmapolitika; multidiszciplináris együttműködések; dietetikusi tevékenységhez kapcsolódó dokumentációk, szakmai protokollok; táplálkozással összefüggő felmérések; szakmai könyvek, cikkek szerzője, illetve lektora; szakterületet érintő elektronikus felületen szaktanácsadó.

Jelenlegi tevékenység az MDOSZ érdekében: a Szövetség vezetése, napi operatív teendők ellátása, szakmai szervezetekkel, együttműködő partnerekkel való kapcsolattartás koordinálása. Az MDOSZ alapításától kezdve nyolc éven át a szervezet főtitkára, ezt követően 1999-2005 között elnöke, majd 2011-ig a MESZK alelnöke, 2012 óta az MDOSZ elnöke, 2009-től 2011-ig a Dietetikai-Humán táplálkozási Szakmai Kollégium elnöke. A Soós Aladár emlékérem – 1997, a Pro Curatio Valetudine – 2011, az Egészségügyi miniszter dicsérő oklevele – 2012, Magyar Táplálkozástudományi Társaság Sós József Emlékérem -2015, Magyar Atherosclerosis Társaság Pro Dietetica Metabolica -2015, az Emberi Erőforrások Minisztere által adományozott Pro Sanitate – 2016 díjak birtokosa.

 

 

FOTO_ErdelyiSiposAliz

 

 

 

 

 

Főtitkár:

Erdélyi-Sipos Alíz MSc

Munkahely: Magyar Dietetikusok Országos Szövetsége

Beosztás, szakképzettség: főtitkár, dietetikus, okleveles táplálkozástudományi szakember (MSc)

Mióta tagja az MDOSZ-nek: 1991

Érdeklődési terület: elhízás, gyermekkori elhízás, kommunikáció, egészséges táplálkozás

Jelenlegi tevékenység az MDOSZ érdekében: főtitkári tevékenység, a Szerkesztő Bizottság tagja.

 

Bizottságok:

Tudományos Bizottság:

szucszs1

 

 

 

 

 

Szűcs Zsuzsanna MSc

Munkahely: élelmiszeripar

Beosztás, szakképzettség: dietetikus, coach, okleveles táplálkozástudományi szakember (MSc), coach

Mióta tagja az MDOSZ-nek: 1998

Érdeklődési terület: élelmiszeripar (termék- és technológiafejlesztés, kommunikáció), egészségfejlesztés és – kommunikáció, elhízás, cukorbetegség, hidratáció, energiamentes édesítőszerek

Jelenlegi tevékenység az MDOSZ érdekében: együttműködés hazai és nemzetközi szakmai szervezetekkel, szakmai ajánlások, állásfoglalások kidolgozása, felmérések megtervezése és megvalósítása, cikkek írása, előadások tartása, nyilatkozatok a sajtó részére.

 

 

 

 

 

 

Dr. Armbruszt Simon

Munkahely: Bábel Sajt Kft.

Beosztás, szakképzettség: minőségirányítási és élelmiszerbiztonsági vezető, dietetikus, okleveles élelmiszer-minőségbiztosító agrármérnök, okleveles biológus

Mióta tagja az MDOSZ-nek: 2006

Érdeklődési terület: táplálkozásbiológia, minőségbiztosítás

Jelenlegi tevékenység az MDOSZ érdekében: konferenciákon való részvétel, előadások tartása, cikkek írása, hazai táplálkozástudományi, élelmiszertudományi és dietetikai kutatások támogatása.

 

FOTO_KassaiKrisztina

 

 

 

 

 

Dr. Badacsonyiné Kassai Krisztina

Munkahely: Nestlé Hungária Kft.

Beosztás, szakképzettség: dietetikus

Mióta tagja az MDOSZ-nek: 1994

Érdeklődési terület: Csecsemő és gyermek táplálás

Jelenlegi tevékenység az MDOSZ érdekében: Szakmai közreműködés a szervezet tudományos feladatainak elvégzésében.

 

FOTO_RepasiEszter

 

 

 

 

 

Répási Eszter MSc

Munkahely: magándietetikus

Beosztás, szakképzettség: dietetikus, okleveles táplálkozástudományi szakember (MSc)

Mióta tagja az MDOSZ-nek: 2008

Érdeklődési terület: mesterséges táplálás, onkológiai dietoterápia, sporttáplálkozás

Jelenlegi tevékenység az MDOSZ érdekében: közreműködés a szervezet tudományos feladatainak elvégzésében.

 

Dr. Pálfi Erzsébet

Munkahely: Semmelweis Egyetem Egészségtudományi Kar Alkalmazott Egészségtudományi Intézet Dietetikai és Táplálkozástudományi Intézet

Beosztás, szakképzettség: adjunktus, dietetikus, élelmiszerminőségbiztosító agrármérnök

Mióta tagja az MDOSZ-nek: 1996

Érdeklődési terület: Tanácsadástechnika fejlesztése, a dietetikai intervenciós modell gyakorlati megvalósítása, terápiás dietetikusi munka minőségbiztosítása, a táplálásterápia alkalmazása, gasztroenterológiai dietetika, allergológiai és immunológia dietetikai vonatkozásai, a betegség specifikus malnutríció rizikószűrés, tápláltságiállapot mérés, a gyakorlati dietetika oktatásához kapcsolódó tananyagfejlesztés.                

Jelenlegi tevékenység az MDOSZ érdekében: Az Új Diéta tudományos folyóirat szerkesztőbizottsági munkájának támogatása. A Tudományos Tanácsadó Testület létrehozásában közreműködés. A budapesti dietetikus hallgatóknak a szövetség bemutatása. Budapesti küldöttként a kollégák informálása.

 

ETIKAI BIZOTTSÁG

FOTO_SomogyiKovacsAnita

 

 

 

 

 

Somogyi-Kovács Anita

Munkahely: Magánpraxis

Beosztás, szakképzettség: jogi szakokleveles dietetikus, egészségügyi szakértő

Mióta tagja az MDOSZ-nek: 1998

Érdeklődési terület: a táplálkozással befolyásolható betegségek megelőzése – prevenciója, az elhízás, a cukorbetegség-, szív és érrendszeri betegségek, és szövődményes problémáinak dietetikai kezelése. Ételallergiák, autoimmun-, daganatos betegségek, meddőség, inzulinrezisztencia dietoterápiája. Kismama, gyermek étrend, sportolók (egyéni és csapatok számára) teljesítményfokozó étrendi program összeállítása. Továbbá élelmiszeripari fejlesztés, étrend-kiegészítők fejlesztése, és szakértésé. Közétkeztetési közbeszerzési pályázatok szaktanácsadásában való részvétel.

Jelenlegi tevékenység az MDOSZ érdekében: Az Etikai Bizottság elnöki teendőinek ellátása, közreműködés az MDOSZ Etikai kódexének korszerűsítésében. Dietetikus kollégák és hallgatók számára támogatás nyújtása szakmát érintő etikai kérdésekben.

 

FOTO_NogradiKatalin

 

 

 

 

 

Nógrádi Katalin

Munkahely: –

Beosztás, szakképzettség: dietetikus

Mióta tagja az MDOSZ-nek: 2000

Érdeklődési terület: Felnőtt és gyermek hepatológia, gasztroenterológia, táplálék intolerancia és allergia, Wilson-kór               

Jelenlegi tevékenység az MDOSZ érdekében: Etikai Bizottság tagja, korábban 8 évig a Felügyelőbizottság elnöke, és a Szerkesztőbizottság tagja 8 évig.

 

  FOTO_AratoGyorgyi

 

 

 

 

Arató Györgyi                                 

Munkahely: vállalkozó dietetikus

Beosztás, szakképzettség: dietetikus, egészségügyi szaktanár

Mióta tagja az MDOSZ-nek: 2003

Érdeklődési terület: Elsősorban tápanyagszámító-, automatikus étrendtervező programok fejlesztése, oktatása, továbbá táplálkozás-egészségügyi, populációs vizsgálatok kidolgozásában, megvalósításában való részvétel

Jelenlegi tevékenység az MDOSZ érdekében: Korábban a szerkesztőbizottság tagjaként az Új DIÉTA újság arculatának kialakítása, továbbá konferenciákon, egészségnapokon és projektekben való részvétel, a vezetőség szakmai munkájának segítése.

 

FELÜGYELŐ BIZOTTSÁG

 FOTO_SzalayneKonyaZsuzsa

 

 

 

 

Szalayné Kónya Zsuzsa

Munkahely: Debreceni Egyetem Klinikai Központ, Dietetikai Szolgálat

Beosztás, szakképzettség: vezető dietetikus, élelmiszeripari mérnök

Mióta tagja az MDOSZ-nek: 1991

Érdeklődési terület: daganatos betegségek, mesterséges táplálás (egészséges táplálkozásra nevelés, felvilágosító munka)

Jelenlegi tevékenység az MDOSZ érdekében: Felügyelő Bizottság elnöke.

 

 FOTO_SzijartoSzandra

 

 

 

 

Szijártó Szandra MSc

Munkahely: Clinical Research Coordination, MH-Egészségügyi központ

Beosztás, szakképzettség: klinikai kutatási koordinátor, dietetikus, okleveles táplálkozástudományi szakember (MSc)

Mióta tagja az MDOSZ-nek: 2010

Érdeklődési terület: kardiológia- onkológiai dietetika, egészségmegőrzés, szakmai előadások, tankonyha programok tartása iskolai  prevenció céljából, táplálkozási felmérések végzése      

Jelenlegi tevékenység az MDOSZ érdekében: egészségnapok,               egészségmegőrző programokon történő aktív részvétel, táplálkozási felmérések végzése.

 

FOTO_GyuriczaAkos

 

 

 

 

 

Gyuricza Ákos

Munkahely: Egyéni vállalkozó

Beosztás, szakképzettség: Dietetikus, Élelmezés-, és táplálkozás-egészségügyi szakértő

Mióta tagja az MDOSZ-nek: 1995

Érdeklődési terület: Élelmiszer-biztonság, HACCP, táplálkozás-egészségügy, minőségbiztosítás

Jelenlegi tevékenység az MDOSZ érdekében: Jelenleg a Felügyelő Bizottság tagja, korábban két cikluson keresztül a Szerkesztő Bizottság tagja.

 

SZERKESZTŐ BIZOTTSÁG

 FOTO_VinczeBiroAndrea

 

 

 

 

Vincze-Bíró Andrea

Munkahely: –

Beosztás, szakképzettség: dietetikus (Bsc), biológus (Msc)

Mióta tagja az MDOSZ-nek: 2008

Érdeklődési terület: szív-és érrendszeri betegségek, emésztőrendszeri betegségek, egészséges táplálkozás, táplálkozás és a gének kapcsolata, epigenetika, géntechnológiával módosított szervezetek

Jelenlegi tevékenység az MDOSZ érdekében: főszerkesztői tevékenység.

 

FOTO_SchmidtJudit

 

 

 

 

 

Schmidt Judit                  

Munkahely: Pan-Inform Kft., DinamIT Informatika Kft.

Beosztás, szakképzettség: dietetikus, egészségügyi szaktanár

Mióta tagja az MDOSZ-nek: 2003

Érdeklődési terület: prevenció, on-line egészségfelmérő kérdőívek összeállításában való részvétel, egészségügyi informatika, várandósok étrendje, csecsemő-, gyermektáplálás, szakmai lektorálás, publikálás                             

Jelenlegi tevékenység az MDOSZ érdekében: Az Új DIÉTA Szerkesztő Bizottsági tagjaként a beérkezett kéziratok lektorálása, korrektúrázása, továbbá javaslattétel újabb cikkírókra, cikktémákra. Publikációk, pl. a Táplálkozási Akadémiában és egyéb fórumokon.

 

FOTO_BarthaKinga

 

 

 

 

 

Bartha Kinga MSc

Munkahely: Semmelweis Egyetem Központi Dietetikai Szolgálat

Beosztás, szakképzettség: dietetikus, okleveles táplálkozástudományi szakember (MSc)

Mióta tagja az MDOSZ-nek: 2008

Érdeklődési terület: egészségmegőrzés, krónikus betegségek, táplálkozási felmérések, kutatás-fejlesztés    

Jelenlegi tevékenység az MDOSZ érdekében: cikkek, szakmai anyagok, állásfoglalások kidolgozása, írása, szakmai konferencián, egészségnapokon és programokon való részvétel            .

 

FOTO_PirogianniVicky 

 

 

 

 

Vicky Pirogianni MSc

Munkahely: International Sweeteners Associatons

Beosztás, szakképzettség: tudományos összekötő és kommunikációs igazgató; dietetikus MSc

Mióta tagja az MDOSZ-nek: –

Érdeklődési terület: elhízás, kommunikáció    

Jelenlegi tevékenység az MDOSZ érdekében: a szerkesztő bizottság tagja.

 

FOTO_KoszonitsRita

 

 

 

 

 

Koszonits Rita

Munkahely: –

Beosztás, szakképzettség: dietetikus, élelmiszer-minőségbiztosító agrármérnök

Mióta tagja az MDOSZ-nek: 1999

Érdeklődési terület: életmóddal és egészségmagatartással kapcsolatos kutatások, prevenció

Jelenlegi tevékenység az MDOSZ érdekében: cikkek írása, az Új Diéta tiszteletbeli szerkesztő bizottsági tagja, a Táplálkozás és Hidratáció Hete koordinátora.

 

KOMMUNIKÁCIÓS BIZOTTSÁG

 FOTO_GyorkiNike

 

 

 

 

Györki Niké      

Munkahely: vállalkozó

Beosztás, szakképzettség: dietetikus

Mióta tagja az MDOSZ-nek: 2003

Érdeklődési terület: Inzulin rezisztencia, diabétesz, testsúlycsökkentő étrend

Jelenlegi tevékenység az MDOSZ érdekében: Előadások, cikkírás, egészségnapokon való részvétel, kutatási programokban való közreműködés, megjelenés a médiában (tv riportok, rádiós interjúk, írott sajtóban megjelenések).


fotosps@fotosps.com +36303629960

Kiss-Tóth Bernadett

Munkahely: Nestlé Hungária Kft.

Beosztás, szakképzettség: dietetikus

Mióta tagja az MDOSZ-nek: 2009

Érdeklődési terület: Prevenció, gyermekek táplálkozása, fogyasztói magatartás, nemzetközi érdekképviselet

Jelenlegi tevékenység az MDOSZ érdekében: Európai Dietetikus Szövetség (EFAD) és Nemzetközi Dietetikai Szövetség (ICDA) magyar küldöttjeként tevékenykedik, valamint a táplálkozástudományt az élelmiszeriparban és táplálékbeviteli kutatásokban képviseli.

 

FOTO_HartmannGabriella

 

 

 

 

 

Hartmann Gabriella MSc

Munkahely: Dorogi Szent Borbála Szakkórház és Szakorvosi Rendelő

Beosztás, szakképzettség: dietetikus, élelmezésvezető, okleveles táplálkozástudományi szakember (MSC)

Mióta tagja az MDOSZ-nek: 1999

Érdeklődési terület: közétkeztetés

Jelenlegi tevékenység az MDOSZ érdekében: Közétkeztetéssel kapcsolatos szakmai, szakértői munka, rendeletek, rendelettervezetek véleményezése, áttekintése, közétkeztetéssel kapcsolatos oktatásokban való részvétel. Szakmai lapba szakcikkek írása. Komárom-Esztergom megyében a dietetikai szakmai szakfelügyelet ellátása.

 

 

Duli Viktória

Munkahely: –

Beosztás, szakképzettség: vállalkozó dietetikus, dietetikus, élelmiszer manager

Mióta tagja az MDOSZ-nek: 2003

Érdeklődési terület: prevenciós lehetőségek és egészségprogramok; fogyókúrás módszerek; közétkeztetési terület

Jelenlegi tevékenység az MDOSZ érdekében: Különböző televízió- és rádiócsatornák műsoraiban, illetve internetes weblapokon, vagy nyomtatott formában megjelenő cikkekben történő közreműködés. Ilyenkor törekszem arra, hogy megbízható, pontos tájékoztatást adjak az adott témakörben, és hiteles információkkal eloszlassam a táplálkozási tévhiteket. Mindezek közben természetesen szeretném minél közismertebbe tenni a szakmai szervezetet.

 

 TERÁPIÁS DIETETIKUS MUNKACSOPORT

 FOTO_GyurcsaneKondratIlona

 

 

 

 

Gyurcsáné Kondrát Ilona

Munkahely: Országos Korányi TBC és Pulmonológiai Intézet

Beosztás, szakképzettség: vezető dietetikus

Mióta tagja az MDOSZ-nek: 1991

Érdeklődési terület: diabetológia, onkológia, pulmonológia, obezitológia, prevenció

Jelenlegi tevékenység az MDOSZ érdekében: A klinikumban felmerülő dietetikai problémákkal összefüggő aktív tevékenység, szükség szerint terápiás dietetikusokkal történő konzultáció.

 

 

ÉLELMEZÉSI MENEDZSER MUNKACSOPORT

 FOTO_DanielneRozsaAgnes

 

 

 

 

Dánielné Rózsa Ágnes MSc

Munkahely: egyéni vállalkozó

Beosztás, szakképzettség: dietetikus, okleveles táplálkozástudományi szakember (MSc)

Mióta tagja az MDOSZ-nek: 2002

Érdeklődési terület: egészséges életmód és egészséges táplálkozás, prevenciós programok, elhízás megelőzése és kezelése, cukorbetegség, táplálékallergia és -intolerancia, lisztérzékenység, gyermekélelmezés, közétkeztetés

Jelenlegi tevékenység az MDOSZ érdekében: A közétkeztetés egészségesebbé tétele, a közétkeztetési rendelet és az étkezők igényeinek harmonizálása, a közétkeztetés népszerűsítése.

 

 

VÁLLALKOZÓI  MUNKACSOPORT

 FOTO_TurcsakKatalin

 

 

 

 

Turcsák Katalin MSc

Munkahely: vállalkozó dietetikus

Beosztás, szakképzettség: dietetikus, okleveles táplálkozástudományi szakember (MSc)

Mióta tagja az MDOSZ-nek: 2002

Érdeklődési terület: Prevenció, diabetológia, közétkeztetési étrendek készítése, szakvéleményezése, szakmai kommunikáció, oktatás, termékfejlesztés

Jelenlegi tevékenység az MDOSZ érdekében: Szakcikkek írása, előadások tartása, szakvélemények és oktatási anyagok készítése, média megjelenések (TV, rádió, írott sajtó). Korábban az Etikai Bizottság tagjaként tevékenykedett.

 

 

OKTATÓ DIETETIKUS MUNKACSOPORT (BUDAPEST)

 FOTO_LichthammerAdrienn

 

 

 

 

Dr. Lichthammer Adrienn

Munkahely: Semmelweis Egyetem Egészségtudományi Kar, Alkalmazott Egészségtudományi Intézet Dietetikai és Táplálkozástudományi tanszék

Beosztás, szakképzettség: adjunktus, dietetikus, élelmiszeripari mérnök, antropológus-humánbiológus

Mióta tagja az MDOSZ-nek: 1993

Érdeklődési terület: oktatás-kutatás, táplálkozás-epidemiológiai felmérése

Jelenlegi tevékenység az MDOSZ érdekében: oktatás, a társszakmákkal való együttműködés lehetőségei, azok kiszélesítése

 

OKTATÓ DIETETIKUS MUNKACSOPORT (PÉCS)


Breitenbach Zita

Munkahely: PTE ETK Táplálkozástudományi és Dietetikai Intézet

Beosztás, szakképzettség: egyetemi tanársegéd, dietetikus, egészségtan tanár

Mióta tagja az MDOSZ-nek: 1999

Érdeklődési terület: gasztroenterológia, poliszisztémás autoimmun kórképek, klinikai táplálás, hidratáció, probiotikumok

Jelenlegi tevékenység az MDOSZ érdekében: oktatás összehangolása

 

 

SPORTDIETETIKA MUNKACSOPORT

 FOTO_TihanyiAndras

 

 

 

 

Tihanyi András

Munkahely: egyéni vállalkozó

Beosztás, szakképzettség: dietetikus

Mióta tagja az MDOSZ-nek: 2004

Érdeklődési terület: sporttáplálkozás, fogyatékkal élők táplálkozása, étrend-kiegészítők gyakorlati alkalmazása és fejlesztése, teljesítményfokozás

Jelenlegi tevékenység az MDOSZ érdekében: Egészségnapokon, rendezvényeken való részvétel,  előadások készítése és megtartása. Újságokban és televíziós műsorokban cikkek és interjúk megjelenése.

 


 

TISZTELETBELI TAGJAINK >>